Bland män och får

3/11 kl 1600&1900

Betyg: 4,4


BlandMänofår

I en avlägsen isländsk jordbruksdal lever två bröder som grannar – och bittra fiender. Bägge är fårbönder och varje år tävlar de mot varandra om att vinna det ärofulla första priset för bästa bagge. I över 40 år har de vägrat att tala med varandra. Men så händer det som inte får hända; ett får misstänks ha drabbats av en fruktad fårsjukdom. Efter åratal av krig dem emellan, tvingas bröderna nu att börja samarbeta för att rädda sina hem och djur. De är helt överens om vad som måste göras, även om det innebär att bryta mot lagen.

Bland män och får är Islands officiella Oscarbidrag och belönades med förstapriset i kategorin Un certain regard vid filmfestivalen i Cannes 2015.

Obs! Visningen kl 1600 ingår i Kulturkalaset och är öppet för allmänheten mot en liten avgift.

Information

Regi: Grimur Hàkonarson
Medverkande: Sigurdur Sigurjonsson, Theodor Juliusson, Charlotte Boeving m fl
Längd: 1h 33min