The Lobster

2/3 kl 16 o 19

Betyg: 2,1


lobster

David har precis blivit dumpad av sin fru, han lever i ett samhälle där singlar har 45 dagar på sig att hitta äkta kärlek, annars förvandlas de till ett djur, som man själv fått välja och blir utsläppta i skogen. David tar in på ett mystiskt hotell medan han söker efter sin nya partner men efter flertalet misslyckade romantiska äventyr bestämmer han sig för ett vågat försök att fly denna här dystopiska värld. Han sluter upp med en grupp revolutionärer som kallar sig The Loners, en grupp människor som förkastar romantik. Men väl där ute träffar David en gåtfull främling som väcker oväntade och starka känslor inom honom.

En mycket fantasifull svart komedi av regissören Yorgos Lanthimos (Dogtooth) med bl a Colin Farrell och Rachel Weisz.

Information

Regi: Yorgos Lanthimos
Medverkande: Colin Farrell, Léa Seydoux, Rachel Weisz, Ben Whishaw
Längd: Science fiction/drama/komedi, 1h 58min