Jungfrukällan

4/11 kl 1600 extrafilm Kulturkalaset


jungfrukällan

Med anledning av Ingmar Bergman skulle fyllt 100 år visar vi Jungfrukällan från 1960 som extrafilm under Kulturkalaset söndagen den 4 nov kl 1600. Detta är en öppen visning för allmänheten, pris 50 kronor, för medlemmar ingår filmen i medlemskortet. Åldersgräns 15 år.

Obs! Först till kvarn gäller……..

 

Jungfrukällan är en svensk dramafilm från 1960 regisserad av Ingmar Bergman efter manus av Ulla Isaksson. Den utspelar sig på 1300-talet där en jungfru, Karin, blir våldtagen och mördad. Hennes far spelas av Max von Sydow. Filmen bygger på folkvisan Per Tyrssons döttrar.
Oscar för bästa utländska film 1961, Golden Globe o Cannes Film Festival m fl

 

 

 

Information

Regi: Ingmar Bergman
Medverkande: Max von Sydow, Gunnel Lindblom, Birgitta Valberg, Tor Isedal, Birgitta Pettersson,Tor Isedal
Längd: 1h 29min