The Death of Stalin

27/9 kl 1600 & 1900

Betyg: 3,5


the death of stalin rec
Brittisk-fransk politisk satir komedifilm

När Stalin plötsligt faller död ned utbryter kalabalik, men snart börjar maktkampen på allvar mellan Beria, Chrustjev och General Zhukov. Humorstjärnor som Steve Buscemi (Boardwalk Empire, Fargo), Michael Palin (Monty Python), Olga Kurylenko (Quantum of Solace) och Andrea Riseborough (Birdman) gör i en hutlös fars allt för att ta platsen som hans efterträdare, i Armando Iannuccis (Veep, The Thick of It) bitska och hyllade humoresk. Vem ska trumfa sina kombattanter och nå maktens glans?

Filmen är baserad på den franska romanen La mort de Staline och skildrar maktkampen i Sovjetunionen efter Josef Stalins död 1953.

Information

Regi: Armando Iannucci
Medverkande: Andrea Riseborough, Olga Kurylenko, Jeffrey Tambor, Michael Palin, Jason Isaacs, Steve Buscemi, Rupert Friend
Längd: 1h46min