Under sanden

11/10 1600 & 1900

Betyg: 5,2


under sanden
Drama

Filmen handlar om en grupp unga krigsfångar från Nazityskland som tvingas gräva upp miljontals landminor med sina bara händer. Filmen inspireras av verkliga händelser och berättar om historien om tyska krigsfångar som skickats för att rensa landminor i Danmark efter andra världskriget. Det beräknas att över 2000 tyska soldater, inklusive många tonåringar, tvingades ta bort minor. Nästan hälften av dem blev antingen dödade eller förlorade sina lemmar.

Några av de viktigaste rollerna har  Roland Moeller som Carl Leopold Rasmussen, Mikkel Foelsgaard som Ebbe samt Louis Hofmann som Sebastian Schumann.

Den nominerades till Nordiska Rådets filmpris och Oscar som bästa utländska film.

Information

Regi: Martin Zandvliet
Medverkande: Roland Moeller, Mikkel Foelsgaard, Louis Hofmann
Längd: 1h41min