Gräns

11/4 kl 1600/1900

Betyg: 4,5


gräns
En omänsklig kärlekshistoria

John Ajvide Lindqvists novell får nytt liv i Ali Abbasis egensinniga Cannesvinnare

Tina jobbar vid tullen och har ett sjätte sinne när det gäller att peka ut smugglare. Det är nästan som om hon kan lukta sig till när någon döljer något. Men när den mystiska Vore kliver av färjan så tvivlar hon för första gången på sin instinkt. Hon anar att han döljer något, men kan inte sätta fingret på vad. Det är startskottet på en resa som omkullkastar hela Tinas tillvaro och slutligen leder till sanningen om vem hon är.
Oscarsnominerad bästa mask.
6 Guldbaggar; bästa film/kv huvudroll/manl biroll/mask&smink/visuella effekter/ljud&ljuddesign

Information

Regi: Ali Abbasi
Medverkande: Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson, Sten Ljunggren
Längd: 1h48m